روزنگار عدالت:علی قنبریان علویجه

حقوقی-اجتماعی-آموزشی-خبری

روزنگار عدالت:علی قنبریان علویجه

حقوقی-اجتماعی-آموزشی-خبری

اردوغان بازگشت مجازات اعدام در ترکیه را خواستار شد

اردوغان بازگشت مجازات اعدام در ترکیه را خواستار شد

نخست‌وزیر ترکیه اظهار داشت، کشورش ممکن است مجازات اعدام را برای برخی جرایم نظیر اقدامات تروریستی و قتل مجددا به اجرا درآورد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه تودی زمان، رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه در مسیر بازگشت به کشورش از برونئی به خبرنگاران گفت: این مجازات ممکن است برای جرایم سیاسی در نظر گرفته نشود، اما مطمئنا ممکن است در ارتباط با جرایم تروریستی و کشتن افراد مورد بحث قرار گیرد.

ترکیه در سال 1984 مجازات اعدام را عملا کنار گذاشت و در سال 2002 نیز در راستای بسته اصلاحات خود به منظور پیوستن به اتحادیه اروپا مجازات اعدام در زمان صلح را لغو کرد و در سال 2004 نیز لغو رسمی این مجازات را در همه شرایط حتی زمان جنگ اعلام کرده و آن را با مجازات حبس ابد جایگزین کرد.

نخست‌وزیر ترکیه در پاسخ به این پرسش که آیا برقراری مجدد مجازات اعدام منجر به آسیب دیدن تلاش‌های ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا خواهد شد، گفت: جامعه بین‌المللی تنها از اتحادیه اروپا تشکیل نشده است. مجازات اعدام در آمریکا، چین، روسیه و ژاپن نیز وجود دارد.

وی همچنین خاطرنشان ساخت که نمی‌تواند درک کند چطور مقامات قضایی نروژ آندرس برینگ بریویک را به خاطر کشتار 77 تن در اسلو تنها به 21 سال زندان محکوم کرده‌اند.

اردوغان هفته گذشته نیز در سخنرانی در خود در مجمع دموکراسی در شهر بالی اندونزی از حکم صادر شده علیه بریویک انتقاد کرده بود.

اردوغان افزود: من پرسیدم چطور فردی که 77 تن را کشته می‌تواند به 21 سال زندان محکوم شود؟ به من گفته شد که او زندان را ترک نخواهد کرد و مقامات بهانه‌ای برای مجازات او در 21 سال آینده پیدا خواهند کرد.

وی افزود که به این مجازات اعتقادی ندارد و این که باید این مشکل حل شود. نخست‌وزیر ترکیه همچنین عنوان داشت که مجازات اعدام گاهی اوقات توجیه‌پذیر است.

اردوغان همچنین در مورد برقراری نظام ریاست جمهوری در ترکیه گفت: من تاکیدی بر این که نظام ریاست جمهوری آمریکا را بپذیریم ندارم. من پیشنهاد می‌دهم که ما همه نظام‌ها را بررسی کنیم و یک نظام ترکیه‌ای خلق کنیم. چرا جنبه‌های مثبت همه نظام‌های ریاست جمهوری دیگر را نگیریم و خصوصیت‌های نامطلوب آنها را رها نکنیم؟ ما می‌توانیم به این طریق درباره ایده‌آل‌ترین نظام برای ترکیه تصمیم بگیریم.

ستاد حقوق بشر قوه قضاییه


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.