روزنگار عدالت:علی قنبریان علویجه

حقوقی-اجتماعی-آموزشی-خبری

روزنگار عدالت:علی قنبریان علویجه

حقوقی-اجتماعی-آموزشی-خبری

محسنی اژه ای در نشست هفتگی با خبرنگاران: قاچاقچیان شیشه و کراک ب

سخنگوی قوه قضاییه در جمع خبرنگاران آخرین وضعیت برخی پرونده های قضایی را تشریح کرد.

    سخنگوی قوه قضاییه در سی ونهمین نشست خبری خود با نمایندگان رسانه های گروهی درباره اعدام چند نفر از قاچاقچیان موادمخدر گفت: من از مدعیان مبارزه با قاچاق مخصوصا قاچاق موادمخدر تعجب می کنم چرا که جمهوری اسلامی ایران هزینه سایر کشورها را پرداخت می کند، در واقع آنها باید از جمهوری اسلامی ایران تشکر کنند زیرا افرادی که اعدام شدند قاچاقچی موادمخدر با اوزان بالابودند.
    محسنی اژه ای تصریح کرد: بعضی از این افراد که اعدام شدند بیش از 50 کیلو کراک و نیز موادمخدر با اوزان بالااز جمله شیشه را قاچاق می کردند و اگر یک بار یا چند بار اعدام می شدند حق شان بود.
    سخنگوی دستگاه قضایی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره مجازات مواد مخدر از نوع شیشه، گفت: شیشه در ردیف مواد مخدری مانند هرویین است و مجازاتی مانند کراک دارد، اما در مبارزه با مواد مخدر نباید به اقدامات انتظامی و قضایی اکتفا کنیم؛ بلکه بخش زیادی از آن بر عهده رسانه ها از جمله رسانه ملی، مردم و خانواده ها است تا کمک کنند جوانان به دام مواد مخدری مانند شیشه نیفتند.
    وی ادامه داد: صرف اینکه در مبارزه با مواد مخدر فقط به اقدامات انتظامی و قضایی اکتفا کنیم کافی نیست و بخش عمده آن بر عهده رسانه ملی و خانواده هاست و شیشه مانند موادمخدر هروئین، حکم اعدام دارد.
    
    توضیح درباره نامه اخیر خانواده هاشمی رفسنجانی
    وی در ادامه به بیانیه خانواده هاشمی اشاره کرد و گفت: خانواده آقای هاشمی بیانیه ای دادند و چند مطلب را مطرح کردند. یک مورد نسبت به بردن این مریض از بیمارستان به اوین که در این زمینه گله مند بودند و دیگری در رابطه با بعضی از رسانه ها که مطالبی را مطرح کرده بودند، مطلب دیگر در مورد اقدامات تحقیقی و بازجویی در پرونده بود.
    محسنی اژه ای خاطرنشان کرد: ما دوست داشته و داریم که به هر زندانی به هر میزانی که ممکن است توجه شود. خیلی از اوقات آنچه خانواده زندانی می خواهند، مقدور نیست ولی چون خانواده هاشمی امکانات زیادی داشته و دارند، بیش از خیلی از زندانی ها به این زندانی امتیازات داده شده است.
    سخنگوی دستگاه قضایی یادآورد شد: گفتند که بیش از یک ماه در انفرادی بوده که این مطلب درست است اما در همین زمان با خانواده ملاقات داشته و چندین بار با پدر، مادر و اعضای دیگر خانواده تماس تلفنی برقرار کرده است.
    خبرنگاری با اشاره به امتیازات داده شده به مهدی هاشمی برای ملاقات و انتقال به بیمارستان از سخنگوی دستگاه قضایی سوال کرد که چرا باید چنین امتیازاتی به این متهم داده شود که محسنی اژه ای پاسخ داد: اگر مقدور بود و امکاناتی که خانواده وی برایش فراهم می کند را دیگر زندانیان بتوانند فراهم کنند ما همراهی می کنیم ولی متاسفانه همه خانواده ها دارای چنین امکاناتی نیستند.
    
    برنامه های قوه قضائیه برای تخلفات احتمالی در انتخابات
    محسنی اژه ای هم چنین در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه دستگاه قضایی برای مقابله با تخلفات احتمالی انتخابات پیش رو چه اقداماتی را انجام می دهد، گفت: جرایم انتخاباتی در قانون انتخابات مشخص شده و مرجع رسیدگی به آن نیز تعیین شده است.
    سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: دستگاه قضایی یک وظیفه در امر پیشگیری از وقوع جرم دارد و در مورد انتخابات ریاست جمهوری نیز کمیسیونی تشکیل می شود که دادستان کل کشور عضو آن است. یکی از مواردی که در قانون انتخابات مطرح شده، استفاده از اموال دولتی در این جهت است و اگر ثابت شود که فرد یا افرادی از اموال دولتی در این راستا استفاده کرده اند حتما برخورد صورت می گیرد.
    
    اخلالگران ارزی هنوز به دادگاه نرفته اند
    محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه اخلال گران ارزی پرونده شان به کجا رسید و چند نفر از این افراد دستگیر شدند، گفت: پرونده دارد آماده می شود، امیدوار هستیم تعدادی محاکمه شوند ولی هنوز به دادگاه نرفته است و حدود 47 نفر افراد بازداشت شده اند ولی هنوز به دادگاه نرفته است.
    خبرنگار دیگری در ادامه سوال قبلی از دادستان کل کشور پرسید که میزان دلارهای اخلال گران ارز چقدر بوده است؟ که محسنی اژه ای پاسخ داد: بنده مطلع نیستم ولی میزان آن در گردش بوده است.
    
    توضیحات سخنگوی قوه قضاییه درباره دلایل مرگ ستار بهشتی
    سخنگوی دستگاه قضایی در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه درخصوص پرونده ستار بهشتی توضیحاتی را ارائه کرد. محسنی اژه ای در این باره اظهار کرد: در دادسرای جرایم فرهنگ و رایانه پرونده ای تشکیل شده که براساس گزارشی بوده که به ضابطین می دهند. با توجه به اینکه منزل ستار بهشتی در رباط کریم بوده، نیابت داده می شود به دادسرای رباط کریم و او را در 9 آبان سال جاری حدود ظهر در منزلش دستگیر می کنند.
    وی ادامه داد: وقتی ضابطین کسی را با حکم دستگیر می کنند باید او را به همان محلی که حکم دستگیری را داده برگردانند تا اقدامات قضایی و اداری صورت گیرد و این اقدامات را دادسرای رباط کریم انجام می دهد و او را به تهران اعزام می کنند. همچنین فردای آن روز یعنی در 10 آبان ماه بازپرس ذیربط اقدامات لازم را انجام می دهد و قراری را برای وی صادر می کند که یکصدمیلیون تومان قرار وثیقه برایش صادر می شود. لذا اگر در آن زمان طرف، قرار وثیقه را داشته باشد، آزاد می شود و اگر نداشته باشد، راهی زندان می شود تا وثیقه تامین شود.
    دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: در 10 آبان او به زندان اوین معرفی می شود و نامه ای در این راستا به زندان اوین نوشته می شود که ستار بهشتی در اختیار پلیس فتا در جهت ادامه تحقیقات قرار گیرد. در ساعت 20:16 همان روز در زندان پذیرش می شود و به بند 350 که یک بند عمومی است، انتقال می یابد.
    وی افزود: طبق آن نامه ای که بازپرس روز قبل نوشته، در زندان می ماند و ادامه تحقیقات براساس همان نامه به بازپرس ارجاع داده می شود و بازپرس او را حدود ساعت 11، یازدهم آبان ماه تحویل می گیرد، لذا در 13 آبان حدود ظهر طبق اعلام پلیس زمانی که برای ایشان ناهار بردند، متوجه شدند که فوت شده و بلافاصله به سیستم قضایی اطلاع دادند تا اقداماتی که باید صورت گیرد، انجام شود.
    محسنی اژه ای تصریح کرد: بنابراین پرونده جدیدی درخصوص فوت ایشان در مجموعه دادسرای جنایی تشکیل می شود. طبق اظهارات ستار بهشتی زمانی که در زندان بوده، احساس می کند خسته است و قلبش سنگین شده، او را به بهداری زندان معرفی می کنند و دکتر او را معاینه می کند و می گوید مشکل خاصی در ناحیه قلب متوجه ایشان نیست اما باز هم قرص قلبی به ایشان می دهند و می گویند فکر کنم از نظر روانی اعصابش دچار ناراحتی شده و خوب است که دکتر روانشناس او را معاینه کند.
    محسنی اژه ای گفت: پزشکی قانونی در این راستا نظریه مفصلی را ارائه کرده که من نقل به مضمون می کنم. پزشکی قانونی ایشان را کالبدشکافی کرده و گفته اند که در 5 جا علامت کبودی وجود دارد. یک کبودی در ساق پا، کبودی دیگری در دست، کبودی در پشت کتف، کبودی در ران و غیره اما آثار شکستگی، خون مردگی و آثار خاص دیگری در بدن دیده نمی شود. هم چنین کالبدشکافی هایی در ناحیه سر، صورت و گردن انجام دادند و بیان کردند که هیچ چیز غیرطبیعی وجود نداشته لذا از ناحیه گردن به پایین مانند قلب، ریه، اعضای تناسلی و غیره که باز هم در این نواحی هیچ مورد مشکوکی دیده نشده است.
    وی در ادامه افزود: پزشکی قانونی اعلام کرده است که برای اعلام نظر قطعی باید چند کار از جمله آزمایش سم شناسی و آزمایش کبد انجام دهیم و زمانی که از آنها پرسیدیم چقدر طول می کشد تا نتایج آزمایش به دست ما برسند، گفتند 30 الی 45 روز که ما گفتیم دیر است و اگر امکان دارد، زودتر جواب آزمایش را ارائه دهید که در مورد سم شناسی گفتند که مورد مشکوکی مشاهده نشده اما هنوز این نظر کتبا ارسال نشده است.
    
    اعلام رضایت شکات پرونده کهریزک از قصاص
    خبرنگار دیگری با طرح عوامل مرگ ستار بهشتی به پرونده کهریزک اشاره کرد و گفت: اگر به پرونده مقصران حادثه کهریزک با سرعت رسیدگی می شد ما شاهد چنین اتفاقی نبودیم که محسنی اژه ای در پاسخ گفت: همان طور که پیش از این اعلام شد در آن پرونده افرادی تحت تعقیب قرار گرفته و مجرم شناخته شدند که برخی ها به شلاق، حبس و برخی به قصاص و برخی دیگر به انفصال محکوم شدند. در مورد قصاص نیز اگر شکات رضایت نمی دادند این موضوع اجرا می شد همان طور که حبس، شلاق و انفصال اجرا شد. وی یادآور شد: پرونده بعضی از آنها با یک مشکل حقوقی روبرو شد که به دادگاه ارسال شده ولی تعیین وقت نشده است که به زودی رسیدگی می شود.
    
    
 روزنامه کیهان، شماره 20356 به تاریخ 23/8/91، صفحه 1 (صفحه اول)

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.