روزنگار عدالت:علی قنبریان علویجه

حقوقی-اجتماعی-آموزشی-خبری

روزنگار عدالت:علی قنبریان علویجه

حقوقی-اجتماعی-آموزشی-خبری

حذف شبکه های ایران، مغایر با اعلامیه جهانی حقوق بشر است


حذف شبکه های ایران، مغایر با اعلامیه جهانی حقوق بشر است
حقوق بشر  > ایران  - یک کارشناس حقوق بین الملل، حذف شبکه های برون مرزی ایران از ماهواره هاتبرد را مغایر با مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر دانست و آن را محکوم کرد.

افسانه شیپوری:

اتحادیه اروپا که خود را مدافع آزادی بیان و حقوق بشر می داند،روز دوشنبه 24 مهرماه دستور حذف شبکه های صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران از ماهواره هاتبرد را به شرکت یوتل ست داد و با اجرای این دستور، 19 شبکه رادیویی وتلویزیونی،علنا از دسترسی مخاطبان بیشماری خارج شد. این در حالی است که طبق مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر،حق آزادی بیان برای همگان محفوظ است و این اقدام بر خلاف موازین و پروتکل های بین المللی است.طبق اظهارات مقامات اروپایی، حذف این شبکه ها، در چارچوب تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران شکل گرفته است.اما طبق گفته یک کارشناس حقوق بین الملل ، تحریم های دسته جمعی نیز در حقوق بین الملل منع شده است . مجازات های تحریمی که تعداد زیادی از مردم را تحت فشار قرار می دهد، ممنوع است. توضیحات مبسوط این کارشناس را درباره تحریم ها و مجازات های دسته جمعی (اینجا) بخوانید.

هم اکنون شرکت یوتل ست از طریق ماهواره هاتبرد، بیش از یک هزار شبکه در ایران دارد که بسیاری از آنها محتوایی ضد ارزشهای دینی دارند. ایران بر اساس همین محتوا، می تواند در پخش این برنامه ها خلل ایجاد کند. اما نکته ای که افکار عمومی را تحت تاثیر قرار می دهد این است که چرا غرب در اجرای حقوق بشر، رفتاری دوگانه و تبعیض آمیز دارد؟ اگر اطلاع رسانی از طریق رسانه ها و شبکه های خبری برای غرب و کشورهای اروپایی،آزاد است چرا برای ایران ممنوع است؟

پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر ،ابعاد حقوقی این موضوع را در گفت وگو با الهام امین زاده،کارشناس حقوق بین الملل جویا شده است.

الهام امین زاده، با اشاره به اقدام غیر قانونی اتحادیه اروپا علیه ایران، می گوید: آزادی بیان و دسترسی عموم مردم به اطلاعات، حق بشری است و طبق اسناد مکتوب بین المللی نباید ملت ها را از دسترسی آزاد به اطلاعات محروم کرد، مگر اینکه به لحاظ امنیتی و اخلاقی ، نکات منفی در بر داشته و با نظم عمومی درتضاد باشد.

وی حذف شبکه های برون مرزی صدا وسیما را مغایر با پروتکل های بین المللی و مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر دانست وافزود: غرب همواره به بهانه های واهی، ایران را مورد تهاجم قرارداده،در حالی که برنامه هایی که در شبکه های ایرانی پخش می شود در جهت اطلاع رسانی عمومی و تحلیل های شفاف خبری است که هیچ تضادی با منافع ملی و اخلاق عمومی ندارد.

وی با بیان اینکه ملت ها باید با تحلیل های درست سیاسی ،اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، وضعیت صحیح زندگی را بیابند،گفت: ملت ها بدون خبر و تحلیل های درست، مجبورند سیاست های از پیش تعیین شده حکومت ها را بپذیرند و به همین دلیل است که کشورهای غربی، سعی دارند جلوی تاثیرگذاری رسانه ها بر افکار عمومی را بگیرند تا مانع گسترش بیداری اسلامی شوند.

وی در ادامه تاکید کرد: خصلت های انسان ها رو به تکامل است و قطعا حذف شبکه های ایرانی تاثیری در اذهان و افکار عمومی که بیدار شده اند، ندارد و  ملت ها ، برای ایستادگی دربرابر قدرت ها روز به روز مصمم تر از قبل می شوند و این روند ادامه خواهد داشت، هر چند غرب نخواهد روند بیداری ادامه یابد.

کارشناس حقوق بین الملل در پایان اظهاراتش با ابراز تاسف از اقدام اروپا، گفت: حق شکایت از اروپا در مراجع بین المللی، برای جمهوری اسلامی ایران محفوظ است و ما می توانیم طبق اسنادی که تمام کشورهای اروپایی نیز آنها را به امضا رسانده اند، به اقدام غیر قانونی آنها پایان دهیم و پیگیری این موضوع تا حصول نتیجه حق قانونی ایران است.

منبع سایت ستاد حقوق بشر قوه قضاییه

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.