روزنگار عدالت:علی قنبریان علویجه

حقوقی-اجتماعی-آموزشی-خبری

روزنگار عدالت:علی قنبریان علویجه

حقوقی-اجتماعی-آموزشی-خبری

فیس بوک؛ عرصه جولان مجرمان گمنام

فیس بوک؛ عرصه جولان مجرمان گمنام

مریم تقی خانی
شبکه اجتماعی فیس بوک یکی از قوی ترین ماشین های جنگی عصرحاضر است. سلاحی که قدرت خود را از تمایل و رضایت کاربران برای در اختیار گذاشتن اطلاعات شخصی گرفته است. جنگ نرم با استفاده از همین ابزار، جوامع دینی، فرهنگ‌‌ و باورجوانان را نشانه گذاری کرده است. توهین به امام هادی(ع) از طریق این شبکه، نمونه ای است که احساسات مسلمانان را برانگیخت.
یکی دیگر از آثار مخرب فیس بوک، رواج دروغ در جامعه است. اعضای شبکه برای جذب دوستان بیشتر، اطلاعات دروغی را به مخاطبان عرضه می‌کنند. برخی افراد نیز که دچار ضعف‌های شخصیتی هستند و یا کمبودهایی را در زندگی خود تجربه کرده‌اند سعی می‌کنند شخصیت ایده‌آلی که در ذهن دارند در فیس بوک معرفی و از این راه به لذت‌های زودگذر دست پیدا کنند. این امکان، دروغگویی در جامعه را نیز رواج داده و کم کم قبح این عمل زشت را از بین می برد.
همچنین ارتباط در فیس بوک، زمینه سازعلاقه و دلبستگی افراد نیز هست. آشنایی مختصر در این فضای مجازی، پایه محکمی برای ارتباطات بعدی و یا ازدواج نیست، به ویژه اگر در این بین یکی یا هر دو نفر از خود دروغ‌هایی گفته باشند. بدترین حالت آن است که یکی از طرفین با مقاصد شوم سعی در برقراری ارتباط داشته باشد. در موارد زیادی، افراد سودجو به اطلاعات و عکسهای شخصی سوژه مورد نظر دست پیدا می‌کنند و این خود ابزاری برای رسیدن به مقاصد شوم و تهدید به ریختن آبرو می‌ شود. بسیاری از پرونده های طلاق ناشی از همین سودجویی است.
از آنجا که در این شبکه مجازی افراد می‌توانند به راحتی هویت خود را پنهان کرده و یا با هویت های مختلف خود را معرفی کنند، احتمال انجام عمل خلاف در آن افزایش می یابد. زیرا شخص هیچ ترسی از فاش شدن هویت جعلی خود نداشته و به راحتی می‌تواند کلاهبرداری کند.
فرصت طلبان و کینه توزان از طریق فیس بوک به راحتی وارد حریم خصوصی افراد شده، تنش ایجاد می کنند، آبروی یک خانواده را می ریزند و یا بنیان آن را متزلزل می کنند. مجرمان پنهان این فضای پهناور، در سال های اخیر گستاخ تر نیز شده اند و به شیوه های جدیدتر برای نفوذ به حریم دیگران هستند.
بارها مقامات پلیس و قضات درباره این مجرمان نامرئی هشدار داده‌اند اما از تعداد پرونده هایی که دلیل اصلی تشکیل آن یک آشنایی ساده اینترنتی بوده، کاسته نشده است.
فیلتر بودن این شبکه و محدودیت برای دسترسی، راه حل موقتی است. بهترین شیوه برای مصون ماندن از آسیب های فیس بوک، افزایش اطلاعات کاربران و شناخت تهدیدهاست. اگر بتوان به گونه‌ای در جامعه فرهنگ سازی کرد که استفاده نابجا از فیس بوک چه اثرات نامطلوبی بر فرد و جامعه می‌گذارد می‌توان از آمار استفاده کنندگان آن کاست.
منبع ماوی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.